"У першу чергу - драматична історія, а у другу - технотрилер" - так описав свій новий роман "Зазирни у мої сни" рівненський письменник Максим Кідрук.

Презентація відбулась в рамках марафону "Приходь та пиши!". На ній письменник розповів, що історія написання книги розпочалася з статті американського вченого Д. Галланта, який першим зумів розкодувати нервові імпульси в корі головного мозку та відтворити те, що бачать люди у снах. Максим щорічно читає близько ста книг, з них сорок мають науково-популярний характер, тому йому близька тема науки, яку він освітлює у новій книзі.



pic

Історія розгортається у місті Рівне . Маленькому 5-річному хлопчику Тео, роблять нескладну операцію за вухом. Під час оперування він знаходиться під наркозом і його серце раптово зупиняється на 36 секунд. За цей короткий час у вимірі де знаходився Тео, його щось схопило а руку. Коли хлопчик повернувся до звичайного життя, до нього це "щось" почало приходити у сни, а згодом і у реальність. Через це сім'я змушена везти сина в Америку, де за допомогою найновітніших технологій вдається зазирнути до Тео у сни. Найгірше починається, коли це "щось" розуміє, що за ним спостерігають.

"Цей роман не лише про боротьбу між маленьким хлопчиком та містичним "щось", але і про час, у який живе ця сім'я. Про те, що батькам довелось взяти великий кредит, щоб врятувати сина, історія має і зовнішній тиск," - розповів автор.

До нового роману було створено буктрейлер, який знімався у Рівному і у справжній операційній.

"Важко було домовитись про зйомки у лікарні, але вмовити маленького Вовчика лягти на операційний стіл та зіграти свою роль - було найважчим. Після того, як мама 5 хвилин його переконувала, він видихнув і почав знімати сорочку".

До теми: Макс Кідрук готується до презентації нової книги [ВІДЕО]



pic

Також Максим Кідрук розповів, що зараз працює над написанням нової книги, яка буде мати назву "Не озирайся і мовчи". Ця історія пов'язана з нашим містом і у ній буде розповідатись про двох 14-річних підлітків та СНСД (синдром несподіваної смерті дорослих).

"Перед написанням я спілкувався з вчителькою рівненської гімназії "Гармонія", яка розповіла про історію 9- річного хлопчика. Він повернувся після школи додому і раптово помер". Можливо, саме це стало причиною написання нового роману.

Читайте також: Рівне нський письменник Макс Кідрук вже не холостяк