Громадянин Сполученого королівства Великої Британії приїхав у місто Вараш до дружини. Прогулюючись нічним містом, на чоловіка напали двоє невідомих, побили та відібрали майно, гроші та документи. Вже за декілька годин оперативники затримали зловмисників.

46-річний англієць на власному автомобілі 28 вересня перетнув кордон та приїхав до дружини з дитиною у Вараш. Дев’ятого листопада вирішив пофотографувати нічне місто.

Неподалік цілодобового кіоску зустрів двох невідомих молодиків, які попросили іноземця сфотографувати їх. Чоловік не зрозумів хлопців, адже зовсім не розмовляв і не розумів тутешньої мови, тому відмахнувся від одного з них фотоапаратом. Молодик через це розлив на себе каву, яку тримав у руках, тож від іноземця почали вимагати її поновлення. Іноземець, не вагаючись, погодився і конфлікт залагодили чашкою кави. Після цього чоловік залишив незнайомців і продовжив свою нічну прогулянку.

Утім, невдовзі англієць знову потрапив на очі «старих знайомих», які вже були добряче напідпитку. Один із них кинувся наздоганяти чоловіка та повалив на землю. Уже вдвох почали бити його ногами та руками по всьому тілу. Після цього відібрали фотоапарат, документи, золотий перстень, гаманець, у якому було 35 гривень та 35 фунтів стерлінгів та мобільний телефон. Трохи оговтавшись, потерпілий повідомив про напад дружині, а вона – до поліції.

На місце події одразу прибула група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. За цим фактом відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом відкритого заволодіння чужого майна, скоєне за попередньою змовою групою осіб, за кваліфікацію частини 2 статті 186 Кримінального кодексу України. «Завдяки оперативним та злагодженим діям працівників кримінальної поліції та слідчих було встановлено причетність до вказаного кримінального правопорушення двох місцевих жителів», — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Варашського відділу поліції Олександр Долюк.»

Молодикам, жителям Вараша, — 19 та 23 роки. Вони зізнаються у скоєному, та не можуть пояснити причини свого проступку.

Під час огляду помешкання одного із варашівців поліцейські вилучили награбовані речі. «Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, — повідомив Олександр Долюк. — Вказаний злочин відноситься до категорії тяжких, тому відповідно слідчим готується клопотання про обрання їм міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.»

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 19-річний молодший із зловмисників вже перебував на лаві підсудних за вчинення крадіжки.

Тепер за скоєне відповідно до санкції статті обом загрожує покарання у виді позбавлення волі строком на шість років. Сам же іноземець розповідає, що вже шість років відвідує Україну, і це вже другий прикрий подібний випадок, який трапився з ним, але із побиттям – уперше. При цьому зізнається, що частково сам винен у тому що сталось, адже не подумав, що таке може трапитись уночі з іноземцем. Утім йому дуже приємно, що були швидкі результати по затриманню.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.