За прогнозами синоптиків у найближчі дні на території Рівненської області буде спостерігатись погіршення погодних умов, а саме дощі, подекуди з мокрим снігом.

13 листопада, в зв’язку з переміщенням активного циклону з Балкан в північно-східному напрямку, очікуються складні погодні умови: сильний сніг та мокрий сніг, хуртовини, налипання мокрого снігу, вітер північно-східний 15-20м/с, місцями пориви 19-24м/с, на дорогах ожеледиця та снігові замети.

Управління патрульної поліції у місті Рівному звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними. Користуйтесь ременями безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкості, рухайтесь з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Пам’ятайте, що в сильний дощ чи сніг краще зупинитись та перечекати негоду. При зупинці обов’язково вмикайте аварійну світлову сигналізацію.

За недостатньої видимості, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам рекомендуємо виділити себе на дорозі. Водії повинні завчасно увімкнути на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - використовувати світлий одяг і по можливості світловідбиваючі елементи, що дозволить водіям завчасно побачити їх на дорозі та відповідно зреагувати. Будьте максимально уважні та обережені за кермом!

Дотримуйтесь елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

За повідомленнями Патрульної поліції Рівного та УКрГМЦ