Співробітники Поліського Управління кіберполіції викрили 19-річного рівнянина та його 20-річну цивільну дружину, які, створивши фейкові сторінки у соціальних мережах, продавали одяг та аксесуари відомих світових брендів. Шахраї ошукали довірливих громадян на понад десять тисяч гривень.

Кіберполіцейські задокументували протиправну діяльність двох мешканців Рівного, які створили групу в соціальній мережі та здійснювали реалізацію товарів. Фактично товар не надсилався, а потенційні клієнти перераховували на банківські платіжні картки кошти за одяг. Нині досудовим розслідуванням встановлено п’ятеро потерпілих, ошуканих у загальному на понад 10 тисяч гривень.

Дев’ятого листопада, кіберполіцейські спільно з слідчими Рівне нського відділу поліції провели обшук у помешканні зловмисників у Рівному на вулиці Млинівська, під час якого виявили вісім банківських платіжних карток, сімкартки, три смартфони та три електронних носії інформації, які підтверджують причетність їх до злочинної діяльності.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Слідчі готують матеріали для повідомлення зловмисникам про підозру. 20-річна переселенка з Криму та 19-річний рівнянин раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. За скоєне їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic

pic