За результатами досудового розслідування, проведеного слідчим прокуратури Рівненської області спільно із процесуальним керівником, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника Рівненського слідчого ізолятора Управління державної пенітенціарної служби України в Рівненській області, який вчинив корупційний злочин.

Підозрюваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що інспектор відділу СІЗО одержав від громадянина грошові кошти та смартфон за передачу двом ув’язненим заборонених речей, а саме – мобільних телефонів.

Неправомірні дії співробітника СІЗО викрили у жовтні 2016 року працівники прокуратури Рівне нської області спільно із Управлінням захисту економіки у Рівне нській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Управлінням державної пенітенціарної служби України в Рівне нській області.

Нині цей працівник за клопотанням прокуратури області судом відсторонений від займаної посади.

Довідково: санкція зазначеної статті КК України передбачає покарання у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Рівне нської області