Вербська громада, що на Дубенщині і досі стоїть на роздоріжжі щодо створення об’єднаної територіальної громади. До її складу згідно перспективного плану мають увійти 5 сільських рад – Вербська, Мильчанська, Повчанська, Птицька і Стовпицька.

Однак і досі не всі села прийняли рішення щодо об’єднання. Кажуть, можливо краще приєднатися до іншої громади, наприклад Тараканівської. Від села Підлужжя до Тараканова лише 3 км, туди ж діти ходять до садочку та школи.

Консультанти проекту Пульс АМУ з питань об’єднання громад нині допомагають людям визначитися з якою громадою йти вперед. Фахівці розповіли присутнім про усі переваги децентралізації, нагадали механізм об’єднання громади. Водночас запевнили людей – це їхнє рішення, і тільки вони самі можуть вирішувати коли і з ким об’єднатися.

Представники сіл Вербської громади розповіли консультантам про свої побоювання щодо соціальних питань. Цікавилися - чи вистачить грошей на дошкільну та позашкільну освіту, і чи буде громада фінансувати участь у конкурсах та змаганнях обдарованих і талановитих дітей.

Про це повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ.