Судини потребують постійного захисту, аби якомога довше вони могли залишались чистими та еластичними. Адже внаслідок дії негативних факторів на них, може винукнити тромбохз, а це може призвести навіть до летальних наслідків.

Тому не варто нехтувати основними рекомендаціями, які допоможуть вберегтися від проблем. Якщо виконувати все правильно, то ризик виникнення тромбів можна звести до мінімуму. Нижче перелік профілактичних заходів:

— Скажіть "так" активному за здоровому способу життя. Це передбачає помірні фізичні навантаження, які покращать кровообіг, обмінні процеси, не дають крові застоятися. Від шкідливих звичок треба відмовитися якомога швидше.

— Якщо відрегулювати систему харчування, то це вбереже судини від тромбозу. Основу має складати їжа рослинного походження, в якій немає холестерину. Треба зменшити кількість вживання червоних сортів м'яса. На його заміну має прийти біле, а також риба.

— Контролюйте водний баланс. Не допускайте, аби організм знемагав від зневоднення, адже від цього і кров стає в'язкішою.

— Люди, які переживають операції чи інфекційні захворювання мають більшу схильність до утворення тромбів. Тому бережіть себе від травмування і хвороб.

— Не забувайте обстежуватись, адже хворобу легше лікувати на початкових етапах.

— Довіртеся медикам, які тримають руку на пульсі і знають, котрі препарати дієві і не принесуть шкоди у тому чи іншому випадку. А от рецепти бабусі краще залишити на потім, аби не нашкодити собі.