Таким чином, "Шахтар" з 12 очками став недосяжним для суперників у квартеті та оформив путівку в плей-офф Ліги Європи.

На стартовій хвилині бельгійці шокували "гірників", забивши один з найшвидших голів у історії Ліги Європи. Це Кулібалі головою замкнув подачу Саймона з лівого флангу та не залишив шансів Пятову. Після цього підопічні Фонсеки виглядали розгубленими та не могли знайти своєї гри. Пізніше бельгійська команда могла подвоїти рахунок, але Кучер заблокував небезпечний постріл Деягере з близької відстані. Мабуть, ключовий епізод зустрічі стався на 35-ій хвилині: захисники "Гента" збили Тайсона у своєму карному майданчику. Арбітр, не вагаючись, призначив одинадцятиметровий удар, який впевнено реалізував Марлос.

Трохи пізніше вже шанс відзначитись отримав сам Тайсон. Бразильця чудовим пасом вивів на ударну позицію Феррейра. Півзахисник втік від суперників та впевнено переграв голкіпера у очній дуелі. На перерву "Шахтар" йшов зі ще впевненішим рахунком. Це Степаненко замкнув подачу з кутового від Срни на останній доданій хвилині першої половини гри.

Після відпочинку донецька команда продовжувала тероризувати оборону "Гента". Якщо спочатку шикарний удар Тайсона парирував воротар, то обвідний постріл Фреда потрапив просто у ціль. Бразилець з-за меж карного майданчика влучив просто у дальню дев'ятку воріт суперника. Пізніше "Гент" відповів влучним ударом Пербе, який прошив Пятова впритул.

Потім був ще один гол господарів – Мілічевіча головою. Між цими двома міні-тріумфами бельгійців забивав й Феррейра. Аргентинець скористався передачею Бернарда та зловив голкіпера на протиході.

Відео голів тут.

Джерело: Футбол24