Битвою «червоно-чорних» стане перший в історії поєдинок команди Народного Клубу «Верес» та харківського «Геліоса», який відбудеться цієї суботи на рівненському «Авангарді». Обох суперників поєднують клубні кольори.

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 17 тур відбудеться вже завтра,5 листопада 2016 року, Рівне , стадіон «Авангард». Початок о 14-00.

Футбольний клуб «Геліос» був заснований першого грудня 2002 року у Харкові. Новостворена команда одразу стартувала у «Турнірі випускників Харківського аерокосмічного університету», сходу завоювавші бронзові нагороди.

Вже за півроку «Геліос» стартував у Вищій лізі чемпіонату Харківської області. У червні 2003-го харків’яни отримали професіональний статус, а згодом – стартували у групі «В» Другої ліги чемпіонату України. Сезон команда завершила шостою з-поміж шістнадцяти колективів.

У наступному сезоні «сонячні» достроково, за три тури до фінішу змагань, святкували перемогу у своїй підгрупі Другої ліги. Упродовж того чемпіонату «Геліос» видав фантастичну серію із 15-ти перемог поспіль.

Дебютний для себе сезон у Першій лізі харків’яни провели у середині турнірної таблиці, завершивши чемпіонат на дванадцятій позиції. Минулого літа «Геліос» вже удванадцяте поспіль стартував у турнірі Першої ліги. Хоча, ще до початку сезону керівництво клубу висловлювало думки щодо можливої відмови від участі у змаганнях, через розширення ліги та, відповідно, збільшення кількості матчів та фінансових витрат.

Незважаючи на усі заяви, команда все ж стартувала у чемпіонаті Першої ліги. І доволі непогано. У семи стартових матчах «сонячні» здобули 5 перемог та двічі зіграли унічию. Потому, щоправда, харків’яни дещо загальмували, пропустивши поперед себе у турнірній таблиці спершу НК «Верес», а потім – і «Десну».

У нинішньому сезоні «Геліос» має чи не найкращу оборону у Першій лізі. У шістнадцяти матчах харків’яни пропустили у свої ворота лише 10 голів (менше пропустив лише «Іллічівець» - 9). Щоправда, в той же час атака «сонячних» не вражає потужністю. Улюблений рахунок команди – 1:0, або 0:1 (з таким підсумком завершилися вісім поєдинків за участю команди). В середньому «Геліос» забиває один гол за гру. В активі кращих бомбардирів команди у чемпіонаті, Руслана Івашка та Сергія Лобойка, усього по три голи.

Нині у складі НК «Верес» виступає одразу три екс-футболісти харківського «Геліоса». Це Ігор Сікорський (14 матчів, 0 голів у сезоні 2014-2015), Сергій Герасимець (66 матчів, 19 голів у сезонах 2011-2012, 2012-2013 та 2013-2014), а також нинішній капітан рівненської команди – Сергій Борзенко (136 матчів, 13 голів за чотири з половиною сезони у період з 2009-го по 2013-й роки).

Допомогти рівнянам здобути позитивний для себе результат у цьому поєдинку може не лише бажання реабілітуватися перед власними уболівальниками за поразку у Черкасах, а й відсутність у складі «Геліоса» одного із гравців основи. Захисник Ігор Чередніченко пропустить матч у Рівному через перебір жовтих карток.

ДОСЬЄ:

«Геліос» (Харків)

Дата заснування: 2002

Досягнення: переможець групи «В» Другої ліги (2005)

Найвища позиція у чемпіонатах України: 5 місце у чемпіонаті Першої ліги (2016).

Історія протистояння НК «Верес» - «Геліос»:

В офіційних матчах дотепер не зустрічалися.

Повідомляє інформаційна служба НК «Верес» (Рівне ).