У протидії незаконній порубці та розкраданню лісу поліцейські Рівненщини під час проведення відпрацювань минулої доби вилучили 24 кубічних метрів деревини.

За отриманою інформацією щодо перевезення незаконної лісопродукції поліцейські у селі Яцьковичі Березнівського району виявили на подвір’ї приватного господарства 45-річного жителя майже 15 кубів деревини породи сосна. Як пояснив власник, її привіз на дрова родич, а от звідки — він не знає. Правоохоронці з’ясовують походження лісопродукції та осіб, причетних до скоєного кримінального правопорушення. Деревину поліцейські вилучили та передали на зберігання в Соснівське лісове господарство.

У селі Рачин дубенські поліцейські зупинили автомобіль «ЗІЛ-130» під керуванням 32-річного жителя Здолбунівщини, який перевозив три кубічних метри дуба без відповідних на те документів. Водій від будь-яких пояснень відмовився.

За обома вказаними фактами проводиться досудове розслідування у відкритих кримінальних провадженнях за статтею 198 (придбання або зберігання майна, завідомо здобутого злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На Володимиречині поліцейські на місці злочину застали 49-річного житель села Сопачів, який у лісовому масиві поблизу села Половлі вже встиг завантажити на трактор МТЗ-82 із причепом шість кубічних метрів незаконно вирубаної сосни.

Поліцейські за фактом незаконної порубки лісу відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. Трактор доставлено на території відділення поліції, а вилучену лісопродукцію — у Володимирецький держспецлісгосп.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.