На Рокитнівщині правоохоронці продовжують вилучати знаряддя, пристосоване для незаконного видобутку бурштину.

Сарненською місцевою прокуратурою розпочато здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом готування до незаконного видобутку бурштину (ч.1 ст.14, ч.2 ст.240 КК України).

Так, 28.10.2016 на автодорозі сполученням «Рокитне - Старе Село» поблизу лісової місцевості працівники поліції зупинили автомобіль марки «Mercedes-benz 300 D», яким керував мешканець Рокитнівського району, із причепом, на якому виявлено прикріплену мотопомпу кустарного виробництва, пристосовану для гідророзмиву ґрунту з метою незаконного видобування бурштину-сирцю.

Дану мотопомпу, а також автомобіль разом із причепом доставлено до Рокитнівського ВП Сарненського ВП ГУНП в Рівне нській області.

31.10.2016 рішенням Рокитнівського районного суду на вилучене майно накладено арешт з позбавленням можливості розпоряджатися ним будь-яким чином до прийняття процесуального рішення у кримінальному провадженні.

Провадяться подальші слідчі дії з метою документування протиправної діяльності осіб, що незаконно видобувають бурштин-сирець.

Виконувач обов’язків керівника Сарненської місцевої прокуратури Рівне нської області Артур Стельмащук

pic