До поліції сьогодні, другого листопада, близько восьмої години ранку надійшло повідомлення від 55-річного жителя селища Клесів про виявлений на подвір’ї предмет, схожий на гранату. Завдяки професійним діям працівників вибухотехнічної служби та сарненських поліцейських вдалося запобігти можливому вибуху.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що біля другого під’їзду будинку на вулиці Чехова до труби, на якій закріплена телевізійна антена, ізолюючою стрічкою була прикріплена граната. Із будинку, в якому проживають п’ять сімей, правоохоронці евакуювали десятьох мешканців.

Спеціалісти вибухотехнічної служби ГУНП області запобігли подальшому спрацюванню і розрядили бойову гранату РГД-5, яка будь-якої секунди могла вибухнути. Вражаючий радіус дії РГД-5, яку вилучили і відправили на експертизу до Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, становить близько 25 метрів.

За цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Поліцейські встановлюють усі обставини події та осіб, причетних до неї.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic