Житель Дубенщини перерахував винагороду за знайдене посвідчення водія шахраєві.

До поліції із заявами про вчинення шахрайських дій звернулися 59-річна дубенчанка та 25-річний житель району. Жінка «рятувала» сина з поліції, а чоловік думав, що йому повернуть загублене посвідчення водія.

Близько опівночі дубенчанці зателефонував незнайомець, який представився працівником поліції та повідомив, що її сину загрожує кримінальна відповідальність через учинену ним бійку. «Правоохоронець» швидко назвав суму в дві тисячі 800 гривень, за які справу можна вирішити, та продовжував із неї спілкуватися, узгоджуючи подальші дії. Жінка швиденько зібрала гроші та перерахувала їх через термінал у найближчому цілодобовому магазині. Коли банківський картковий рахунок поповнився, зв’язок із незнайомцем обірвався. Тоді тільки мати й зателефонувала синові та зрозуміла, що втрапила на гачок шахрая.

Житель Дубенського району, який втратив своє посвідчення водія, розмістив оголошення в одній із соціальних мереж із проханням повернути документ за винагороду.

Невдовзі до нього зателефонував чоловік, що знайшов документ і пообіцяв повернути після відповідної «подяки» на свій банківський рахунок.

Нічого не запідозривши, житель Дубенщини перерахував спершу 500, а потім іще 120 гривень. Коли ж до нього знову зателефонував невідомий із вимогою ще більшої винагороди, той відмовився та запитав, коли йому повернуть посвідчення водія. У відповідь почув не надто приємні слова з приводу своєї довірливості.

За обома фактами шахрайства слідчі Дубенського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.