На лаві підсудних – лікар, через неналежне виконання професійних обов'язків якого померла 5-річна дитина.

Рівне нською місцевою прокуратурою спільно з Рівне нським відділом поліції ГУНП в Рівне нській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно лікаря за фактом неналежного виконання ним своїх професійних обов'язків, що спричинило смерть неповнолітнього пацієнта (ч. 2 ст. 140 КК України).

Порятунок чи пришвидшення смерті? [ВІДЕО]

За результатами досудового розслідування та проведених експертиз зібрано необхідні докази вини лікаря-хірурга КЗ «Рівне нська обласна дитяча лікарня», а саме, що він через недбале та несумлінне ставлення до своїх професійних обов'язків під час чергування в медичному закладі у листопаді 2015 року не надав належну медичну допомогу 5-річному хлопчику, доставленому з високою температурою тіла, внаслідок чого той помер.

Костянтин Думановський намагається поновитися на роботі.

Підозрюваний та його захисник ознайомилися з матеріалами кримінального провадження. Обвинувальний акт стосовно особи спрямовано до Рівне нського міського суду для розгляду по суті.

"Навіть за умови надання якісної медичної допомоги" життя 5-річного Миколки не зберегли б? [ВІДЕО]

Довідково: за вказаний злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами Рівне нської місцевої прокуратури