Рівненські поліцейські та Нацгвардійці провели спільні навчання з конвоювання затриманих.

За ініціативи керівництва поліції Рівне нщини сьогодні, 29 жовтня, військовослужбовці Національної гвардії та поліцейські сектору організації діяльності ізолятора тимчасового тримання провели спільні тактико-спеціальні навчання з конвоювання затриманих.

Правоохоронці відпрацювали практичні дії та навички під час примусового вилучення підсудних з бар’єру зали судового засідання, конвоювання до спецавтомобіля та затримання підсудних у випадку втечі.

«Сьогодні проводилися практичні заняття спільно з Національною гвардією по охороні та конвоюванню затриманих і взятих під ватру осіб, — повідомив начальник сектору організації діяльності ізолятора тимчасового тримання Олександр Лопуга. — Основною метою навчань є показати на практиці заходи з охорони при конвоюванні затриманих, втечі з в автозаків і непокорі працівникам поліції. Такі навчання ініційовані у зв’язку з останніми подіями в у Львівській, Волинській та Київських областях, де були втечі затриманих із спецустанов».

Після проведення практичних навчань на території обласної поліції та у приміщенні Рівне нського міського суду поліцейські та нацгвардійці перейшли до теоретичних навчань. Уповноважена Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Надія Берлінець нагадала правоохоронцям норми національного та міжнародного законодавства.

За підсумками навчань Рівне нські гвардійці та поліцейські показали високий рівень теоретичних знань та практичних навичок, а також продемонстрували впевнені та рішучі дії під час несення служби з конвоювання підсудних.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області

pic

pic

pic