Управління муніципальної поліції хочуть створити в Рівному. Передбачається, що муніципали запрацюють у місті з 1 січня 2017 року.

Під час обговорення питання створення управління на засіданні сесії міськради депутати вирішили спільно допрацювати цей проект рішення. Після цього питання мають винести на розгляд сесії повторно.

За словами начальника управління патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука, патрульні готові співпрацювати з муніципальною поліцією і вважають необхідним її створення.

- Як показує досвід того ж сусіднього Луцька, патрульні й муніципали позитивно співпрацюють і функції у них різні. Наше головне завдання — забезпечувати дотримання правил дорожнього руху, протидіяти і реагувати на правопорушення, - каже Сергій Мерчук.

У свою чергу депутат Святослав Євтушенко додав, що пропозиції до проекту рішення про створення управління збиралися впродовж місяця. Нині ж питання про його створення знову намагаються заговорити, вважає міський обранець.

Тим часом депутат Олександр Чубай додав, що в нього є ще певні пропозиції до проекту рішення. Їх мають розглянути під час комісії з питань законності та регламенту, де головує міський обранець.

Тим часом міський голова Рівного Володимир Хомко сказав, що муніципальну поліцію хочуть “запустити” з 1 січня 2017 року і він змінив свою думку щодо її недоцільності.

В результаті депутати вирішили допрацювати проект рішення, переглянути розрахунок витрат на управління і винести його на розгляд сесії повторно.