У рамках ((http://rivne1.tv/news/73353)(перебування на Луганщині делегація з Рівненщини)) на чолі з Олексієм Муляренком побувала на «вогняному» рубежі оборони України – на лінії розмежування із непідконтрольною «республікою» у Станиці-Луганській.

Після обстрілів тут залишились спустошені вулиці, зруйновані дороги, будинки та авто. Вже за 400 метрів від українського «нульового» блокпосту розташована незаконна «ЛНР». Олексій Муляренко поспілкувався із місцевими жителями та військовими, які стоять на блокпостах вздовж лінії вогню.

«Постійні обстріли, зруйновані будинки, люди доведені до відчаю. Важко дивитися, як вони переходять через напівзруйнований міст з візочками, що розділяє українську територію та тимчасово окуповані землі. Щасливими цих людей точно не назвеш. В їх очах пригніченість та байдужість. Очевидно таких почуттів вони зазнають на непідконтрольній території. Тому дуже важливо, аби людей, які переходять з боку незаконної «ЛНР», тут зустрічали не з агресією, а з добром», - відзначив Олексій Муляренко. Саме тому прямо на пішохідному переході, який діє на лінії розмежування із непідконтрольною «республікою», рівненська делегація разом із луганчанами змонтували і встановили православну капличку, яку привезли з Рівне нщини. Ще одну планують звести у Попасній.

«Встановлені каплички – це символ того, що ці землі є лише тимчасово окупованими. Насправді це частинка України і там живуть українці. Своєю небайдужістю до людей, ми хочемо довести те, що ми єдині, і нам болять їхні проблеми», - відзначив Олексій Муляренко. Окрім того, делегація відвідала місцеву школу, де поспілкувалися з вчителями та вручили дітям канцелярські набори і шкільне приладдя.

pic