На Рівненщині стартує черговий проект «Go Camp 2017» - освітньо-культурна програма із залученням іноземних волонтерів, яка спрямована на подолання мовних та культурних бар'єрів.

Поданнязаявок щодо участі в проекті на рейтингування школи та підбір волонтерів триватиме до 30 листопада 2017 року.

Вперше «GoCamp» стартував минулого літа, як пришкільний мовний табір і залучив близько 100 тисяч дітей з усієї України. На Рівне нщині майданчиками стали Володимирецькийколегіум, Квасилівський НВК, Костопільська школа № 6 та Тучинська школа. У цьому навчальному році планується розширити формат, аби ще збільшити міжкультурну комунікацію. Робоча мова – англійська та німецька. Тривалість – три тижні. У програмі табору – безліч тренінгів та проектів як для школярів, так і для вчителів.

«Основним завданням команди проекту – показати дітям, що вивчення мов – це легко і просто. А літній табір може бути веселим, розважальним та яскравим. Особливістю «Go camps» є те, що в табори запрошують іноземних волонтерів – носіїв мови», – зауваживначальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Цьогорічнийпроект буде працювати за такими напрямками:

STEAM – начальний підхід, в якому використовуються наука, технології, інженерія, мистецтво та математика. Global Citizenship – програма, що дає розуміння про демократію, уряд та закон, відкриває політичнi та соціальні питання.

Leadership end Career Exploration – програма, яка допомагає молоді усвідомлено обрати майбутню професію. Sport andHealth – програма про здоров'я, здоровий спосіб життя, здорову кулінарію, спортивні ігри тощо. Подати заявку на участь можна на сайті: gocamps.com.ua

Про це повідомляє управління освіти і науки ОДА