Скасувавши постанову слідчого, прокуратура відновила розслідування за фактом захоплення земель для будівництва на Пагорбі Слави у Рівному.

Слідчими міліції у 2014-2015 роках проводилося досудове розслідування кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 3 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво), ст. 246 (незаконна порубка лісу) та ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

За результатами розслідування дане кримінальне провадження було закрите через відсутність в діянні складу кримінального правопорушення.

Однак, з огляду на значний суспільний резонанс, який непокоїть громадськість у зв’язку із продовженням будівельних робіт на Пагорбі Слави у м. Рівному, за вказівкою заступника прокурора Рівне нської області було витребувано матеріали кримінального провадження з Головного управління НП в Рівне нській області.

Після проведеної перевірки встановлено, що рішення про закриття кримінального провадження прийнято передчасно у зв’язку із неповнотою проведення досудового розслідування.

У зв’язку з цим заступник прокурора Рівне нської області скасував постанову про закриття даного кримінального провадження та доручив слідчим поліції забезпечити повне та неупереджене розслідування усіх обставин вчинення кримінальних правопорушень, а прокурорам-керівникам досудового розслідування – ефективний нагляд у формі процесуального керівництва.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.