Облаштувати екопарковку для автомобілів на вулиці Галицького пропонують у Рівному. Проект щодо цього поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет. Ціна питання — майже 23 тисячі гривень.

Як зазначає автор проекту, депутат міськради Святослав Євтушенко, облаштування сучасної екологічної парковки біля багатоквартирних будинків на вул. Д. Галицького в Рівному потрібне для розвантаження міждворових проїздів і вирішення проблеми зі стихійним паркуванням у подвір'ях Рівному. Окрім того, це дозволить покращити зовнішній вигляд подвір'я.

“Біля вказаних будинків вже тривалий час існує проблема зі стихійним паркуванням автомобілів. З огляду на те, що не всі мешканці вулиці можуть собі дозволити орендувати або ж побудувати гараж, чи залишати автомобіль на приватних парковах (яких поблизу немає), а спеціально облаштованих місць для паркування немає, пропонується облаштування екопарковки!, - йдеться в описі проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадський бюджет: у центрі Рівного можуть встановити антивандальні меблі з можливістю підзарядки гаджетів

Громадський бюджет: майже мільйон на “розумні зупинки” пропонують виділити в Рівному

Громадський бюджет: у Рівному може з'явитися урбан парк

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту. Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап розгляду проектів. 

Наразі всі проекти перебувають на розгляді. 25 жовтня відбудеться засідання Координаційного комітету Громадського бюджету Рівного, на якому вирішать, чи будуть проекти допущені до голосування, а також направлять їх на доопрацювання, або, в разі невідповідності проектів положенню «Про громадський бюджет у місті Рівному» - повідомлять авторів про відхилення проектів.    Процес розгляду проектів профільними управліннями та Координаційним комітетом триватиме до 4 листопада включно, а з 5 листопада розпочнеться голосування за подані проекти. Триватиме воно до 13 листопада включно.

Голосування відбуватиметься у двох формах: в електронній – на сайті Громадського бюджету та письмовій – голосуванню бюлетенями у відповідних пунктах.   Пунктів для голосування у Рівному буде шість й облаштовані вони будуть у приміщеннях ЖКП, Рівне нської міськради та Рівне нського ЦНАПу.   Адреси пунктів для голосування: - Виконавчий комітет Рівне нської міської ради - вул. Соборна 12а - Рівне нський ЦНАП – м-н Просвіти 2 - ЖКП Галицьке - вул. Відінська 40а - ЖКП Західне та ЖКП Сонячне - вул. Вербова 20 - ЖКП Перспективне - вул. Будівельників 1 - ЖКП Покровське - вул. Гребінки 8а   Пункти для голосування працюватимуть у робочі дні з 09.00 до 18.00 та у вихідні - з 09.00 до 16.00.

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.