До Степанської об’єднаної громади, що у Сарненському районі згідно перспективного плану мають увійти 4 сільських та селищна ради.

Люди вже давно почали процес обговорення та прийняття рішень. І вже були готові створити громаду. Однак до громади виявили бажання приєднатися сусіди з Костопільського району – Гутянська сільська рада.

Однак наразі немає остаточного рішення, яке дозволяє міжрайонне утворення громади, адже спочатку потрібно змінити межі району – пояснює консультант з правових питань проекту ПУЛЬС АМУ Василь Курилас. Аби громада не розчарувалася у децентралізації – до селища Степаньзавітали фахові консультанти проекту «Децентралізаційний марафон» і роз’яснили усі аспекти створення ОТГ.

Люди стурбовані важливими питаннями. Зокрема як працюватиме поліція та пенсійна служба в ОТГ, хто їх фінансуватиме? Цікавилися – як правильно внести зміни у межі району, аби швидше об’єднатися у повноцінну громаду. Після тривалих обговорень та дискусій – громада вирішила чимшвидше підготувати документи та прохання про зміни меж району.

Повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ