«Децентралізаційний Марафон» проекту Пульс Асоціації міст України люди активно приймають у Сарненському районі Рівненщини

У селі Селище на зустріч з консультантами по децентралізації зібралися активні сільські голови, які представляють інтереси громади.

Люди вже чимало знають про утворення громад, адже по сусідству майже рік успішно живе Клесівська ОТГ. Однак, кажуть сільські голови - законодавство для об’єднаних громад не досконале.

Про передачу повноважень на місця також знають, але впевнені – реформи потрібно починати з іншого. Наприклад, вводити електронні бази, адже щороку лише одна сільська рада видає понад 6 тисяч довідок. А податки потрібно залишити у селі, тоді громада відчує покращення.

Консультант з правових питань АМУ Василь Курилас роз’яснивприсутнім головні аспекти створення ОТГ, водночас наголосив – люди розуміють важливість створення громади.

Після детального обговорення процесу формування громади та її бюджету, консультанти зрозуміли – потенційна Селищанська громада є спроможною, і має великі шанси на успіх.

Наразі селяни не поспішають об’єднуватися, запевняють - громаду створять, але пізніше. Повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ