Як встановлено, у грудні 2014 року в помешканні, де проживала сім’я, після суперечки із своєю бабусею розгніваний хлопець у пориві агресії наніс останній численні удари сокирою по голові. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень літня жінка померла на місці.

У результаті шуму, який виник внаслідок цієї події, проснувся батько хлопця. Усвідомлюючи, що батьку стало відомо про вчинений злочин, з метою його приховання хлопець таким же способом убив і його.

Під час досудового розслідування було проведено стаціонарну комплексну психолого-психіатричну експертизу. Відповідно до її висновку неповнолітній на момент інкримінованих йому дій не перебував у стані фізіологічного афекту, психічним захворюванням чи недоумством не страждав, ознак будь-яких тимчасових чи хворобливих розладів психічної діяльності не виявляв, а це означає що хлопець міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

Вироком суду присяжних при Рівне нському міському суді від 10.10.2016 неповнолітнього визнано винним у вчиненні умисного вбивства двох рідних йому людей та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі. Даний вирок ще не вступив у законну силу, учасники судового провадження мають 30-денний термін для його апеляційного оскарження.

Довідково: відповідно до вимог статті 103 Кримінального кодексу України остаточне покарання для неповнолітнього у виді позбавлення волі не може перевищувати 15 років.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.