Усне розпорядження міського голови Рівного про ((http://rivne1.tv/news/72334)(недопуск до садочків немісцевих дітей)), прокоментувала Лілія Гриневич.

Про це повідомив активість Дмитро Якимець на своєму профілі у Фейсбук. Саме він звернувся із рівненською проблемою до міністра, вона дала йому відповідь.

Дмитро публікує фото відповіді міністра і разом з тим пише: "Як ми пам'ятаємо, міський голова дав усне розпорядження не записувати до рівненських дитячих садочків дітей, які не зареєстровані в Рівному, навіть якщо вони роками проживають тут, а їхні працюючі батьки сплачують податки у бюджет міста. На моє звернення з цього приводу профільний міністр зазначила: "Таке розпорядження не має правового підгрунтя" і попросила повідомити її про подальший розвиток подій.

Треба відмітити, що згадане хитре розпорядження пана Хомка є усним бо він чудово розуміє його незаконність. Тому він боїться підписати його, але перекладає відповідальність на працівників освіти. Тому я звертаюся до відділу освіти міськвиконкому та до завідуючих ДНЗ міста - добре подумайте перш ніж виконувати незаконне та фактично не існуюче розпорядження. Бо відповідати перед законом за його виконання будете саме ви!

П.С. Батьки, якщо вам відмовили через відсутність реєстрації - звертайтеся. Будемо допомагати."

Лілія Гриневич порадила звернутися з письмовою заявою про проблему до управління освіти міської ради та обласного департаменту освіти. А коли не буде відповідної реакції від них, тоді - до неї особисто.

pic