Про це повідомила рівненська журналістка Вікторія Мамотюк в соцмережі Фейсбук декілька днів тому.

"В одного “талановитого” чиновника зараз у кабінеті проводять обшук. Це начальник одного із відділів управління держгеокадастру у Рівне нському районі, Рівне нської області Олександр Доброжанський. Кажуть, що він причетний до дерибану землі в місті та області і без його участі нічого не відбувалося. Завдяки цьому чоловікові багато чиновників стали дуже багатими.

Управлінням захисту економіки в Рівне нській області спільно з слідчим управлінням головного управління Національної поліції України розслідується кримінальне провадження, відкрите за фактом службового підроблення посадовими особами управління Держгеокадастру в Рівне нському районі, які всупереч мораторію на купівлю-продаж земельних паїв переоформляли земельні ділянки та змінювали цільове призначення. Вказані дії вчинялися в кілька етапів. Зокрема, спочатку 4 земельні паї, площею близько 2 га кожен, які розміщені біля Рівне нського льонокомбінату, були поділені на 8 ділянок.

В подальшому їх об’єднали в одну площею 7,5 га, цільове призначення змінили з “для ведення особистого селянського господарства” на “для ведення індивідуального садівництва”, що дає змогу будувати на ній приватні будинки. В результаті особи, які організували дану оборудку, незаконно заволоділи землею та планують будівництво відокремленого котеджного містечка." Окрім цього у своєму пості відмітила заступника голови ОДА Світлану Богатирчук-Кривко.

Активісти ГО "Антикорупційний моніторинг", пишуть, що обшук цей ініційований їхнім розслідуванням «Виявлення корупційних зловживань у виділенні земельних ділянок у Рівне нському районі у 2010-2011 роках».

Вони ж нещодавно створили інтерактивну карту, де відображено, на території яких сільських рад роздали найбільше ділянок під садівництво. Ми вже писали про це.

Окрім цього, "Антикорупційний моніторинг" створив поіменний онлайн-довідник отримувачів землі по кожній із 21 сільської ради Рівне нського району.

pic