Добровільно здана зброя до поліції — звільнення від кримінальної відповідальності.

Аби протидіяти незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів на території Рівне нщини та в цілому в Україні з першого жовтня розпочався місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за її незаконне придбання та зберігання.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Департамент превентивної діяльності Національної поліції України звертається до громадян та нагадує, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються, як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми. Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись в службу дозвільної системи найближчого відділу поліції або в УПД ГУНП в Рівне нській області. Контактний номер телефону: 67-96-69.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.