Про незаконну порубку лісу вздовж залізничних шляхів на перегоні Дубно-Озеряни до поліції повідомили із Львівської дистанції захисних лісонасаджень. Дубенські правоохоронці оперативно встановили особу, причетну до скоєного злочину, й місцезнаходження деревини.

На місці події слідчо-оперативна група виявила порубку дерев породи дуб у захисній лісосмузі. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією статті 246 Кримінального кодексу України.

Завдяки проведеним оперативним заходам поліцейські встановили місце можливого зберігання викраденої деревини. На підставі ухвали суду слідчі Дубенського відділу поліції провели санкціонований обшук у господарстві 60-річного жителя району. За його результатами правоохоронці вилучили в загальному 15 кубічних метрів деревини породи дуб, а також готову та технічну лісопродукцію. Натомість її власник, який мешкає неподалік, пояснив, що придбав деревину в лісника на дрова.

Досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні триває. Поліцейські зокрема встановлюють осіб, причетних до незаконних порубки та реалізації лісу. Вилучена деревина доставлена на територію Дубенського відділу поліції.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нській області.