Матч із "Брагою" стане важливою подією в кар'єрі головного тренера "Шахтаря" Паулу Фонсеки. Саме він очолював команду, коли "гірники" ще під керівництвом Мірчі Луческу проходили португальців у Лізі Європи сезону 2015/16. Зараз Фонсека опинився на місці румуна і протистоятиме своїй колишній команді в ролі коуча "Шахтаря".

"Шахтар" до матчу із "Брагою" готується в статусі одноосібного лідера чемпіонських перегонів в Україні. Команда Фонсеки має 5-очковий відрив від "Зорі" після перемоги над "Волинню" і може цілковито зосередитися на єврокубковій зустрічі. Щодо першого туру в групі Ліги Європи, то "гірники" привезли перемогу з Туреччини, і нехай вона далася нелегко, проте 3 очки з "Коньяспором" є хорошим початком для "Шахтаря". Сьогодні ж перед ним стоятиме завдання закріпити свої шанси на вихід у поєдинку з "Брагою".

Востаннє "гірники" зустрічалися із "Брагою" 14 квітня 2016 року у Львові. Тоді "Шахтар" впевнено переміг "Брагу" (4:0) і оформив вихід у півфінал Ліги Європи. Сьогодні вже на чолі із португальським коучем донеччани спробують повторити весняне досягнення.

"Брага" стартувала в групі Ліги Європи з домашньої нічиєї з "Гентом" (1:1). На минулих вихідних "Брага" здобула перемогу над "Сетубале" в чемпіонаті Португалії (2:1). Після 6-ти турів команда Жозе Пезейру займає 4-е місце в турнірній таблиці чемпіонату Португалії, відстаючи від "Бенфіки" на три очки.

Орієнтовні склади команд

"Шахтар": Пятов – Бутко, Кучер, Ордець, Ісмаїлі – Степаненко, Фред – Марлос, Коваленко, Тайсон – Феррейра.

"Брага": Матеус – Байяно, Пінту, Росіч, Гойяно – Бакіч, Мауро – Сантос, Тіба, Едуарду – Хассан.

Грають команди на "Арені Львів". Початок матчу сьогодні, 29 вересня, о 20:00.