Виходжувати краще недоношених дітей зможуть лікарі Рівненської обласної дитячої лікарні. Адже сьогодні у рамках акції "Я хочу жити" реанімаційне відділення закладу отримало нове обладнення. Коштує воно майже 22 тисячі гривень. Саме таку суму назбирали рівняни та благодійники протягом двох місяців тривалості акції.

Тетяна Божук народила двох донечок на сьомому місяці вагітності. Гануся та Марійка важать по кілограму, і поки підключенні до апаратів штучної вентиляції легень. Молода мама сподівається, що нове обладнання допоможе її донечкам та іншим проблемним немовлятам. Щоправда, головний лікар Рівне нської обласної лікарні Віталій Бойко розповідає, попри підтримку меценатів, обладнання, аби допомогти всім, не вистачає.

Сьогодні реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні отримало доповнююче обладнення до апарату штучної вентиляції легень. 22 тисячі гривень на його придбання зібрали під час акції "Я хочу жити". Її організатори розповідають, зіткнулися зі складностями під час купівлі апарату.

Лікарі розповідають, нове обладнання необхідне для дітей з вагою у 500 грамів. Використовувати його почнуть вже сьогодні.

Лікарі сподіваються на допомогу меценатів і надалі. Кажуть, недоношених дітей народжується щороку більше. А от апаратура, на жаль, за державний кошт не оновлюється.