Вже майже рік триває ремонт асфальтного покриття та території навколо на бульварі Хмельницького в районі Костромської — Буковинської. Щоправда, на новенькому асфальті зараз проростають бур'яни та під час дощу застоюється вода, нарікають мешканці.

Так, рівнянка Олена Пінчук у своєму “Фейсбуці” розмістила фото, як виглядає “оновлений” бульвар.

“Традиційно, проектувальники віддали пріоритет автомобілям, нехтуючи інтересами пішоходів і велосипедистів. Про безбар’єрний простір наші «господарники», напевне, не чули. Напевне, дуже поспішали освоїти кошти, бо територію для цього не підготували. Землю розрівняли лише з одного боку. Тепер в середній частині бульвару добра гора зайвого грунту, яка після кожного дощу сповзатиме на пішохідну доріжку у вигляді багнюки. А які тут пилові бурі у вітряну погоду! Водовідведення з доріжок не передбачене. Очевидно, що окрім багнюки, стоятимуть калюжі. Це, звичайно, впливає і на комфорт і на тривалість експлуатації, але ж це не для людей робиться, а щоб гроші “освоїти”. Лавок і смітників на бульварі напевне не буде. Якби мали бути, то проектувальники, напевне, запланували місця для їх встановлення. Наприклад, бетонувати “кишеньки” вздовж пішохідних доріжок, у яких згодом монтувати лавки. Адже лавки потрібно ставити не на землю, а на тверде покриття, щоб вони не просідали, а люди не наносили бруд на тротуар. Ну і стовпи вуличного освітлення, поставлені в липні-серпні (цього року). Це вже нічого, що вони стоять дугою. Їх, виявляється поставили на місці, де має бути ще одна пішохідна доріжка. А наші комунальники знають, що так робити не можна! Тому вже позначаються нові місця, на які їх скоро мають перенести! Переноситимуть, напевне швидко, бо вже навезли піддонів з бордюрами. Якраз може навчаться нормально їх вкладати. Бо деякі минулорічні вже на бік лягають”, - йдеться у повідомленні.

Замовником ремонтних робіт на цій ділянці вулиці є управління капітального будівництва Рівне нського міськвиконкому. Так, за словами начальника управління Сергія Кушніра, ремонт розпочали наприкінці минулого року.

- Наразі там вже облаштовано смугу розгону, частково облаштовано благоустрій території. Передбачається, що до кінця цього року ремонтні роботи на цій ділянці завершать і виправлять недоліки, які зараз є. Робити це буде швидше за все підрядник, який виконував роботи. Також через відремонтовану дорогу мають "пустити" новий маршрут громадського транспорту, дехто з мешканців проти цього, тому й виникають скарги, що щось не так, - розповів Сергій Кушнір.

Скільки ж коштів передбачено на ремонтні роботи в районі вулиць Костромської — Буковинської і що саме ремонтують — в УКБ пообіцяли повідомити у відповіді на запит.

pic

pic

pic