На території Рокитнівського та Сарненського районів працівники поліції з числа приданих сил та співробітники місцевих відділів поліції минулої доби вилучили майже два кілограми «сонячного» каміння, мотопомпу, обладнання для незаконного видобутку бурштину та три автомобілі.

Так, 26 вересня під час відпрацювання Рокитнівського району за координацією оперативного штабу патрульні поліцейські зупинили у райцентрі автомобіль «Volkswagen Passat», у салоні якого виявили та вилучили 1,7 кілограмів бурштину. Транспортним засобом керував 22-річний місцевий житель. До того ж, під час огляду встановлено, що ідентифікаційний номер кузова автомобіля не відповідає записам у реєстраційних документах. Транспортний засіб доставлено на територію Рокитнівського відділення поліції. У відкритому кримінальному за фактом придбання або збуту чи зберігання майна, завідомо здобутого злочинним шляхом, за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України проводиться досудове розслідування.

У Сарненському районі неподалік села Федорівка поліцейські, які прибули на місце події за повідомленням про незаконний видобуток бурштину, вилучили «УАЗ-452», два пожежних шланги та інше обладнання для незаконного промислу, а у Клесові — автомобіль «ВАЗ-2121», до фаркопа якого була причеплена мотопомпа кустарного виробництва на базі двигуна «Mercedes», водій якого втік у невідомому напрямку.

Загалом із часу роботи оперативного штабу, з квітня цьогоріч, придані сили Нацполіції виявили та вилучили бурштину-сирцю на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень, 156 мотопомп, понад три тисячі метрів пожежних шлангів і 83 транспортних засоби.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic

pic