Тим часом комунальники не втомлюються нагадувати їм про борги. Тим більше, що без грошей тепловому господарству непереливки - комунікації вкрай зношені. І саме через постійні пориви зриваються терміни відновлення централізованого підігріву води у місті. Між тим тільки підприємству Рівтеплоенерго люди боргують майже 8 мільйонів гривень.

Місяць без гарячої води. Щороку саме такими обіцянками годують рівнян комунальники готуючи плановий ремонт котелень. Проте, насправді доводиться чекати більше.

Це одна з найстаріших котелень у Рівному на вулиці Відінській. Вона вже 40 років постачає тепло в будинки. Тут усе латане-перелатане і під час кожного планового ремонту тепловики знаходять все нові й нові пориви тепломереж. Рівне теплоенерго обслуговує 40 відсотків усіх будинків міста. Під час попереднього опалювального сезону сталося 64 прориви тепломереж, тому й взялися за ремонт влітку. Керівництво підприємства обіцяє до початку серпня гарячу воду у крани рівнян таки подадуть. Проте за кілька місяців ймовірне зростання вартості подачі води, бо мовляв працюють у збиток. Нині претензії підприємства на підвищення тарифу досліджує інспекція з контролю за цінами. Тим часом рівнянам і місяць без гарячої води видався нелегким. Люди кажуть, варто поетапно відключати воду у різних мікрорайонах міста.

Між тим не усі страждають від нестачі гарячої води. Для молодих рівнян це ще й привід загартуватися.