Осінь нас продовжує радувати дарами. Один із них - гарбуз, що не лише рекордсмен за вмістом вітамінів, органічних кислот, мідді, калію, цинку, а й ефективний омолоджуючий засіб.

Отже, якщо готувати гарбуза, то неодмінно організм отримає вітаміни A, D і C та цінні для людського організму елементи. Не менш корисна і домашня косметика на основі гарбуза. Зокрема, його можна використовувати для очищення шкіри, наситивши при цьому вітамінами клітини епідермісу. Шкіра при цьому зволожується, освітлиться і трішки розгладяться зморшки.

Аби досягнути максимального ефекту від гарбузової маски потрібно ретельно обирати плід. М'якуш повинен бути насиченого жовто-оранжевого кольору. Його треба сильно подрібнити, використовуючи блендер. Обличчя пере нанесенням треба обов'язково очистити та розпарити і попередньо провести тест на алергічну реакцію. Для цього нанесіть на внутрішню сторону ліктя трохи засобу і почекайте 15 хвилин. Змішувати маску треба безпосередньо перед застосуванням, а змивати засіб потрібно спочатку теплою, а потім прохолодною водою. При необхідності після процедури на обличчя нанесіть зволожуючий або живильний крем.

Рецепти гарбузових масок для обличчя

До каші з кількох ложок протертого гарбуза додайте чайну ложку меду і жовток одного яйця. Це маска універсальна, відтак підходить для будь-якого типу шкіри. Тримати її потрібно на обличчі півгодини, після чого шкіра стає молодою та свіжою.

Очищений м'якуш гарбуза і очищене яблуко натріть на дрібній терці або перемеліть в пюре. Додайте одну столову ложку меду і дві столові ложки сухого молока. Змішайте суміш, щоб отримати однорідну масу. Тримати цю маску потрібно на обличчі та шиї протягом 15 хвилин, після чого змити теплою водою.

Щоб зробити маску для чутливої шкіри візьміть дві столові ложки гарбузового соку і змішайте з яєчним жовтком. Додайте одну чайну ложку меду і таку ж кількість оливкової олії, добре перемішайте, додаючи вівсяне борошно до утворення густої маси. Нанесіть маску на обличчя на 15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Для приготування маски з гарбуза при сухій шкірі обличчя, до двох столових ложок протертого гарбуза налийте столову ложку оливкової олії і нанесіть гарбузову кашку на обличчя. Шкіра після гарбузової маски помітно молодіє, а сліди втоми зникають.