Рішення «Про надання згоди на списання з балансу ТОВ «Рівнетеплоенерго» орендованих основних засобів» прийняли депутати міськради під час засідання сесії. Підтримали рішення 26 міських обранців.

Все б нічого, проте експерт у галузі ЖКГ Сергій Пінчук зауважив, що цим рішенням тепловикам дозволять списати з балансу майна на майже 2 млн.грн.

- У переліку, крім старих насосів та котлів є просто унікальні речі: апарат з виготовлення вермишелі та комбайн "Полісся". Не менш унікальною є і ЕВМ "Іскра" 1983 року випуску. Одразу зазначу, що списання цього обладнання на 2 млн.грн. ніяк не може вплинути на зменшення тарифу, оскільки воно не може використовуватися в процесі надання послуг із теплопостачання. Це призведе лише до зменшення орендного платежу від Рівне теплоенерго в бюджет міста на близько 100 тис.грн. в рік, або 8 тис.грн. за місяць. Але якщо ви подумали, що приводом для термінової сесії стала економія 16 тис.грн. для теплопостачальників - то помиляєтеся. У них тариф розроблений на 856 млн. грн. - що для них 8 тис.?! Справа в тому, що двома місяцями раніше міська рада "забрала" у Рівне теплоенерго одну з найприбутковіших котелень: дозволили (я би сказав змусили) передати її в суборенду для ТОВ "Укртепло Рівне ". Котельню передали, а основні засоби - котли, насоси, лічильники - забули. Забули це питання розглянути і минулого четверга. Тепер ТОВ "Укртепло Рівне " має в оренді приміщення котельні, а котли і насоси знаходяться в оренді ТОВ "Рівне теплоенерго". Опалювальний сезон для споживачів тепла від цієї котельні розпочати не можуть ні одні, ні інші. Догосподарювалися, - зазначає Сергій Пінчук.

У свою чергу міський голова Володимир Хомко вважає, що зараз це майно там не потрібно, а потім його можна використати з користю, тому списати його варто.

Голова бюджетної комісії Олег Карпяк додав, що члени комісії виїжджали на місце і те, що там перебуває назвати майном важко, це просто хлам.