Наситити організм вітамінами та мікроелементами допоможе звичайний буряк. ДО того ж це хороший і досить бережний спосіб очистити печінку. Тому очищення буряком підійде саме тим, кому не можна застосовувати більш жорсткі очисні процедури для організму.

Буряк - це джерело клітковини, органічних кислот, які стимулюють секрецію та перистальтику шлунку. А вітаміни і залізо сприяють кровотворенню. ще він багатий цинком і йодом, вітамінами - PP, E, P, і групи B. Тому буряк не тільки очищає печінку, а й допомагає у регенерації клітин. А якщо врахувати, що цей коренеплід зберігається круглий рік, то це ще й доступний та незамінний овоч у раціоні. Відтак існує безліч рецептів для очищення печінки.

Детокс-смузі з буряка і фруктів

Склад:

- 3/4 сирого буряка;

- 1/2 яблука;

- 1 мандарин чи половину апельсина;

- 3-4 штуки замороженої або свіжої полуниці;

- 1 стакан води.

Щоб приготувати смузі потрібно додати інгредієнти в блендер, збити на високій швидкості до однорідної маси. І найкраще вживати одразу ж після приготування. До слова, у день, на який ви запланували очищення, бажано їсти яблука, словом, розвантажити організм. Для цього не завадить відмовитися від здоби, макаронів та хлібобулочних виробів.