За отриманою оперативним штабом інформацією, придані сили Нацполіції сьогодні вночі, 24 вересня, виявили автомобіль із 10 кубічними метрами деревини, здобутої злочинним шляхом. А напередодні на Дубенщині правоохоронці вилучили 15 кубів лісопродукції.

Під час відпрацювання територій Рокитнівського та Сарненського районів 23 вересня поліцейські на території заповідника виявили місця незаконної порубки лісу. А вже вночі — і автомобіль «ЗІЛ-131» під керуванням 34-річного жителя с.Масевичі, який перевозив деревину породи сосна без-будь яких на те документів.

Досудове розслідування за фактом незаконної порубки лісу розпочато у відкритому кримінальному провадженні за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину. Автомобіль і деревина вилучені.

А напередодні в обідню пору в смт Смига дубенські поліцейські зупинили "ЗІЛ-131в" з напівпричіпом, водій якого, 58-річний житель м.Дубно, надав документи, справжність яких викликали сумнів у правоохоронців. Як з’ясувалося згодом, дубенчанин перевозив 11 кубічних метрів деревини породи сосна і чотири кубічних метрів техсировини незаконно.

За фактом придбання або збуту майна, завідомо здобутого злочинним шляхом, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 198 Кримінального кодексу України. Автомобіль поміщено на штрафмайданчик м.Дубно. Проводиться досудове розслідування.

«Поліцейські протидіятимуть і надалі незаконній порубці лісу, особливо у заповідній зоні, — наголосив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Валерій Самчук. — Важливо, аби самі громадяни усвідомлювали наслідки подібних злочинів, повідомляли про такі факти до поліції і не були байдужими до знищення лісових насаджень».

Повыдомляэ Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic

pic