Ви обгортаєтеся харчовою плівкою, пер ніж приступити до тренування, або ж придбали термопасок в надії, що цей чудо-спосіб допоможе не тільки добряче схуднути, а й очистити організм від токсинів? Наступна інформація саме для вас. Адже, прибічників обгортання харчовою плівкою або надягання термопоясу дуже багато, та не всі знають, що такі маніпуляції можуть навіть зашкодити організмові.

Популярність використання харчової плівки не за прямим призначенням не вщухає. У спортзалах часто можна зустріти людину, закутану з ніг до голови у теплий одяг, з-під якого доноситься шарудіння плівки. Або ж жертви реклами закуповують всі можливі види термопасків, аби добряче пропотіти і врешті схуднути. Втім, це мало того, що неефективно, то ще й шкідливо.



pic

По-перше, тіло позбувається поту, але не жиру

Адже в потові немає того жиру, який ви кільканадцять разів обмотали плівкою. Виходить невеличкий склад легких жирних кислот. Тому при інтенсивному тренуванні і, відповідно, рясному потовиділенні ви втрачаєте лише вологу, а вона рано чи пізно знову повернеться.

Зневоднення та перевантаження серця - як наслідок

Бо при інтенсивних навантаженнях збільшується ризик зневоднення. А рідина дуже потрібна організмові, який невпинно її втрачає, бо ви ж тренуєтесь обмотавшись плівкою. Тіло розлучається з рідиною шляхом зниження обсягу плазми крові. Відповідно, серцеві, яке починає перекачувати менше крові, доводиться битися частіше. Як наслідок - клітини недоотримують кисень, від чого знижується виведення продуктів розпаду - шкідливих речовин з клітин. У результаті м'язи швидше "закисляються" і починають гірше працювати в аеробному режимі.



pic

Ви втрачаєте менше калорій!!!

Через надмірну втрату вологи порушується обмін речовин, відповідно може підвищитись температура тіла. Це може призвести до перевтоми, при цьому не даючи належного навантаження на м'язи. А на тренування ви прийшли саме за гідними навантаженнями, що і сприяють спалюванню жиру. І хто міг подумати, що саме плівка стала цьому на заваді.



pic Обмотування плівкою не дає волі токсинам

Підвищене виведення токсинів, попри безліч міфів, не відбувається, швидше запускається зворотній процес: через зниження обсягу крові, виведення продуктів обміну речовин з клітин ускладнюється. БО організм, втративши занадто багато вологи, починає гірше справлятися з тим, щоб виводити непотрібні речовини. Тому закутавшись в плівку чи швидше купаєтеся у відходах власного організму, які виводить піт. І ті, не маючи іншого шляху, частково можуть повертатись назад, викликаючи щонайменше подразнення шкіри.