(*Кожного дня в Україні та в світі відбувається безліч подій. А що ж сталося в день 23 вересня і чим знаменита ця дата в історії.*)

23 вересня 1846 р. - німецький астроном Йоганн Готфрід Галле відкрив Нептун.

Йоганн Готфрід Галле на підставі теоретичних розрахунків французького астронома Урбана-Жана-Жозефа Ле Вер'є відкрив восьму планету Сонячної системи, яка отримала назву в честь імені античного бога, - Нептун.

23 вересня 1848 р. - виробництво першої жувальної гумки.

Жителі штату Мен (Нова Англія) Брати Куртіс придумали продавати порційно упаковані шматочки соснової смоли, змішаної з бджолиним воском. Домігшись у торгівлі новим продуктом певного успіху, вони в 1850 році вирішили розширити виробництво.

23 вересня 1913 р.- перший переліт через Середземне море, здійснив француз Ролан Гаррос.

23 вересня 1943 р. було звільнено місто Полтава від окупації.

Німці зробили Полтаву штабним центром групи армій, що називався "Південь". Це перетворило місто у справжні руїни: були знищені усі промислові підприємства, каналізація, водогін, театри, лікарні та школи, а також велика кількість житлових будинків. Саме 23 вересня місто було звільнене від окупантів. І цього ж року активно почало відбудовуватися.

23 вересня 1910 р. - перший переліт через Альпи, який здійснив 23-річний перуанський льотчик Хорхе Чавез.

Недалеко від фінішу його літак впав на землю з висоти 30 метрів, і через чотири дні він, не приходячи до свідомості, помер.

23 вересня 1992 р.- у США на полігоні в штаті Невада прогримів останній ядерний вибух.