Це сучасний рентген аппарат - електронно-оптичний перетворювач. На новопридбаний апарат з міського бюджету виділили три з половиною мільйони гривень. Аналогів такого апарату в Рівному досі не було.

Зі слів завідувача відділенням траматології міської лікарні Валентина Нарсії - Рентген апарат дозволяє контролювати роботу лікаря-травматолога під час операції. Раніше використовували прості аналогові рентгенапарати. Коли під час операції проводилась рентгенотерапія, то рентгентехнік ішов у рентгенологічне відділення, проявляв там плівку і приносив її назад в операційну. Це займало час. Хворий перебував у наркозі, ми стояли і чекали. А цей апарат дозволяє уникнути всіх цих затримок і просто під час операції робити безпосередній рентген-контроль у динаміці. Використання нового апарата дозволить зменшити травматичність операцій та скоротить їхню тривалість.

Рентген апарат має потужні характеристики. Він дозволить використовувати не тільки так званий кістковий режим, а й судинний. Тому його зможуть використовувати під час операцій не лише травматологи, а нейрохірурги, хірурги, судинні хірурги та кардіологи.

Прес-служба Рівне нської міської ради.

pic

pic

pic