Лише напередодні міністр економіки України допитувався в місцевих чиновників чого бракує в області для інвестиційного буму, а вже сьогодні інвестори у Рівненщину відповіли самі. Своїми пересторогами і планами закордонні бізнесмени поділилися з керівництвом області.

Здолбунівський цементно-шиферний. Зараз тут господарюють німецькі інвестори. Їх нова ідея - переведення виробництва на альтернативне паливо. Щоб тутешні печі могли працювати не на газі, а на значно дешевшому вугіллі - потрібні капіталовкладення - 300 мільйонів євро. Для інвестора - це ризик. Адже нині - найгостріша проблема - сировина. На розширення кар'єра немає дозволу, бо ця ділянка - на території лісового господарства.

Іноземні бізнесмени одразу наголошують на ще одній великій проблемі - повернення ПДВ. Німецьким бізнесменам на Волиньценті держава заборгувала уже 100 мільйонів гривень. Азербайджанському підприємству в Бугрині - 8 мільйонів.

Область при запуску виробництва отримає 600 робочих місць. Для людей та й голови облдержадміністрації це дуже важливо. Запевняє - ПДВ повернути можливо, але для цього необхідно скористатися спеціальною електронною схемою. і додає - особисто вирішуватиме проблеми інвесторів у столиці. Та поки інвесторам залишається лише вірити таким обіцянкам і не згортати уже впроваджені проекти. Усім тим ж, хто прийде на Рівне нщину з новими пропозиціями, а головне з грошима, влада обіцяє сприяння та цілковитий супровід кабінетами бюрократів.