Від сьогодні в ефірі Першого місцевого стартують раритетні програми за участю перших ведучих каналу. Згадати разом яким воно було - життя рівнян наприкінці ХХ століття пропонує справжній старожил нашого каналу Наталка Пастухова.

Архіви першого місцевого - справжній скарб для поціновувачів історії 90-тих років минулого сторіччя. Тут збереглися унікальні матеріали - телевізійні програми про життя рівнян та їх бачення навколишнього світу. Рівне нську Місторію із Сергієм Гулюком та Русланою Броновицькою тепер зможуть побачити сучасні глядачі Першого місцевого. Цикл програм з'явиться в ефірі вже відсьогодні. Разом із історичними дослідженнями на блакитні екрани вийде Улюблений дітлахами Кіт Кекс. Музичний барометр того таки Гулюка, Провініційні історії разом із Ольгою Ільчук і декілька серій автомобільного блокбастера Авторама. Моторревю. ЇЇ автор Вільям Шевчук, і досі працює на Першому місцевому. Сьогодні телеканал Рівне 1 пропонує рівнянам переглянути не тільки перші програми власного телевізійного запасу, але й документальні фільми, зняті його журналістами. Фільм Руслана Ярмолюка Холокост, який свого часу викликав жваве обговорення серед глядачів телеканалу, вийде на екрани знову. Побачить світ і переможець міжнародного конкурсу - скандальний фільм Василя Черенкова "Хармс".

Поділитися власними архівами керівники телеканалу Рівне 1 вирішили не випадково. Більше того, усі ці проекти відтепер будуть доступні не тільки глядачам Першого місцевого, а й інтернет-користувачам - на сайті телеканалу: www.rivne1.tv. І їх побачити, та згадати яке ж воно було тоді життя зможуть усі охочі.