Вже цілих 5 днів медики на Рівненщині не беруть із пацієнтів грошей за порятунок життя. За цей час гарантовану Конституцією безоплатну невідкладну допомогу отримали вже більше півсотні хворих. Та чиїм коштом медицина на Рівненщині безкоштовна?

Від першого липня невідкладну та першу медичну допомогу в області надають безкоштовно. Без грошей зупиняють кровотечі, допомагають при серцевих нападах, ниркових та жовчевих коліках, гіпертонічних кризах й інших важких станах. Апендицити із їх числа.

В Рівне нській обласній лікарні окрім безкоштовної невідкладної допомоги без грошей роблять аналізи та деякі інші обстеження. Від першого липня на дверях до маніпуляційних висить перелік безкоштовних послуг. Безкоштовно першу медичну допомогу почали надавати після відповідного розпорядження керівника Рівне нщини. Поки що витрати покривають за рахунок резервів медикаментів та благодійних внесків самих же хворих. Тепер благодійну допомогу просять після надання медичної допомоги. Медики стверджують - суми символічні, хто скільки може.

За п'ять днів безкоштовної невідкладної допомоги нею у Рівне нській обласній лікарні уже скористалися майже 60 хворих. Третину з них прооперували. Тим часом медики чекають на кошти, які обіцяла влада. А це один мільйон гривень для 23-х обласних медичних закладів Рівне нщини.