Як зробити роботу котелень міста ефективною, що дозволить певною мірою знизити тариф на гарячу воду та тепло для рівненських споживачів? Відповідь на це запитання продовжують шукати члени спеціальної депутатської комісії та проведення повного аудиту складової тарифів на комунальні послуги.

Так, за словами голови комісії Назарія Поліщука, наразі представники “Рівне теплоенерго” надали інформацію про роботу своїх котелень, ми вивчаємо наскільки ефективно вони працюють і шукаємо шляхи, на чому можна зекономити та як підвищити ефективність роботи котелень.

- Передбачається, що до грудня комісія сформує перелік конкретних кроків, які потрібно реалізувати для ефективності роботи котелень і яким чином можна знизити тариф. Далі рішення щодо цього прийматиметься під час засідання сесії міськради, - каже депутат.

У той час, як представники “Рівне теплоенерго” принаймні надають інформацію про свою роботу і спільно з депутатами шукають шляхи, як знизити тариф для населення, представники “Рівне облводоканалу” - не реагують належним чином на звернення членів комісії.

Як розповів експерт у галузі ЖКГ Сергій Пінчук, до “Рівне облводоканалу” чимало запитань і поки що ми не почули на всі з них відповіді.

- Так, наприклад, у мене елементарне питання: чому мешканціі багатоповерхівок Рівного сплачуть за послуги водопостачання і водовідведення більше, ніж приватний сектор? Я припускаю, що для багатоповерхових будинків у тарифі двічі може бути закладений один із показників — абонентська служба. Проте, немаючи точної інформації щодо цього стверджувати не можу. Більше того, за моїми підрахунками, за 8 місяців цього року населення вже переплатило “Рівне облводоканалу” приблизно 3,6 мільйонів гривень, - зазначає Сергій Пінчук.

Наразі робота комісії продовжується і депутати разом із експертами продовжують вивчати документи. Завдання мінімум — знизити тариф для населення принаймні в тих межах, що під силу на місцевому рівні. Адже, наразі в Рівному, за підрахунками спеціалістів, найвищий тариф на тепло та гарячу воду серед усіх міст Західної України. Чому? Депутати припускають, що причина в тому, що “Рівне теплоенерго” наразі приватне підприємство, в той час, як в інших містах Західної України подібні підприємства комунальні.