Ми всі живемо в очікуванні реформ. Наша держава має гарний потенціал, але, на жаль, цей потенціал в силу об’єктивних і, найстрашніше, суб’єктивних причин, не використовується повною мірою.

Країна потонула в корупції. Якщо вірити результатам глобального індексу сприйняття корупції - 2014, наша країна займає 142 місце із 175. Це, звісно ж, дуже погано, і це дуже невтішний результат, і, врешті-решт, з цим потрібно щось робити.

Здавалося б, що держава, яка заплатила сотнями життів Героїв Майдану, повинна рухатись в іншому напрямку. Натомість ми щоденно бачимо і читаємо в ЗМІ факти страшної, ганебної корупції на найвищих щаблях влади.

Єдиний вихід з даної ситуації - це реформи, які здійснюють кримінальне переслідування корупціонерів та їх злочинів.

Верховна Рада України схвалила новий автономний орган. Таким органом стало Національне Антикорупційне Бюро, яке Президент України Петро Порошенко створив 16 квітня 2015 року. Подібні структури існують в таких країнах як США, Польша, Франція, Сінгапур, Ізраїль та Індія. Ми йдемо в Європу, і створення такого органу і в Україні – це дуже правильний крок.

Антикорупційне бюро – це нова установа, це нова форма боротьби на зовсім іншому рівні з корупціонерами. Хочеться в це вірити. Адже вибори директора такої установи намагалися провести максимально прозоро, що є великим плюсом в розвитку української демократії.

Нещодавно було призначено перших 25 детективів в Бюро. Хочеться побажати, щоби вони достойно відпрацьовували і свою високу зарплатню, і достойно захищали ідеали Майдану.

Очікується, що повноцінно НАБУ запрацює наприкінці вересня – початку жовтня, 2015 року. Буду відвертий, я не впевнений, що відразу почнуться нові зміни, що корупція швидко відступить. Ні, боротьба буде довгою і тяжкою, зі своїми поразками і перемогами. Але успіх в першу чергу залежить від кожного з нас.

Візьмімо собі за правило: я не дам хабарів ніколи і нікому: ні в лікарні, ні в школі, ні за будь-які інші послуги. Почнімо з себе.

Надіятись завжди потрібно на краще, сподіваємось Національне Антикорупційне Бюро України буде працювати чесно і правильно, і ми, вся Україна здобудемо одну з найбільших перемог для нашого народу.

✍✍✍
Стаття учасника проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Дениса Алейнікова.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість БЕЗКОШТОВНО навчатися у ПРАКТИЧНІЙ ШКОЛІ ЖУРНАЛІСТИКИ ТА ОПЕРАТОРСЬКОЇ МАЙСТЕРНОСТІ.

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту