Тільки чайки, тільки небо і ні, не море – а сміття. Коли одні навіть не задумуються, куди прямують відходи зі сміттєвих баків, або ж вважають, що на сміттєзвалищі все й закінчується, то для інших зі сміттєзвалища все тільки починається. Вони тут працюють і в кожного - своє завдання.

Сміття хоч тхне, та гроші не пахнуть. А світ такий, як хочеш жити - вмій крутитися. На сміттєзвалювальному полігоні працюють не лише штатні працівники. Міні-підприємство, розташоване на полігоні твердих побутових відходів, функціонує два роки. Тут працюють цілі сім`ї з довколишніх сіл. Сортують полімерні матеріали, склобій та склотару. Всього сортуванням сміття тут займається до 15 людей.

Дехто зрозумів, що сміття може перетворитися у гроші більше 10 років тому, ще до облаштування тут сортувального пункту. Не вважаючи це за сором.

Рівне нський полігон твердих побутових відходів працює 57 років. Спочатку все починалося з невеликого стихійного сміттєзвалища. Зараз територія полігону займає площу більше 21 гектара, щороку тут захоронюють 70 тисяч тонн сміття. Зокрема, займається цією справою і Михайло, який утрамбовує сміття 14 років. За 12 годин за кермом Т-130 він вже збився з ліку, скільки кіл намотує вздовж і впоперек сміттєзвалища. Графік напружений. Інтерв`ю дає, не глушачи мотор.

Каже, на зарплату йому гріх скаржитися.

Розповідає, колектив невеликий, але дружній.

До роботи на сміттєзвалищі ставиться по-філософськи