20 рівненських дітей не зарахували до музичної школи. Така, здавалось би, буденна річ раптом переросла у скандал. А розпочалося все першого вересня. Коли батьки двадцяти дітей прийшли на святкову лінійку в музичну школу №2 і їм повідомили, що навчатися їхні діти тут не зможуть.

Хоча ще в травні малеча склала іспити, а батьків повідомлено - їхніх чад зараховано.

Валерій Гусак переконаний, неприємностей можна було уникнути, морально не травмувавши дітей.

Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко каже - працівники музичної школи й самі не тямлять. як сталося таке непорозуміння. І додає, винний низький рівень комунікації.

Директор музичної школи Сергій Климчик каже, потрапити в їхню школу можуть не всі. Адже школа - переповнена бажаючими здобути музичну освіту.

Дисциплінарних стягнень до винуватців скандалу не буде, каже Тарас Максименко.

Скандал, який виник у рівненській музичній школі №2 - не вщухає другий тиждень. Пояснюючі записки директора школи, засідання спецкомісії Рівне нського міськвиконкому, пошуки "цапа відбувайла" і, врешті - звільнення одного з викладачів - чи то за власним бажанням, чи то добровільно-примусово.

Невдоволеність Марини Кузьмічової-Бачук існуючими методами музичної освіти начальник управління і культури Максименко чув неодноразово. А її бажання піти виникло не за один день.

Сама ж викладач сопілки Марина Кузьмічова-Бачук відмовилася коментувати дану ситуацію. Лиш зазначила у переписці з журналістами Першого місцевого, що її заява - це реакція і незгода на дії керівництва школи. До слова, сина Валерія Гусака все ж таки зарахували до музичної школи №2. Проте чоловік вирішив - його дитина навчатиметься не тут. а братиме приватні уроки гри на сопілці у колишньої викладачки школи - Марини Кузьмічової-Бачук. Каже, у своєму виборі насамперед орієнтувався на професійність викладача, а не на те, в якій школі він працює.