Важко в навчанні – легко під час бою. Такий девіз вкотре підтверджують військові. На рівненському полігоні відстріляли, відлітали і вперше відплавали генеральну репетицію бойових навчань. Аби за тиждень перед Президентом України показати влучність, тактичну придатність та стратегію. Бачив генеральну репетицію Ігор Шумик.

Три тисячі військовослужбовців, 900 одиниць стрілецької зброї і вперше в історії Рівне нського полігону підводне водіння - так розпочалася генеральна репетиція тактичних навчань. Жодного строковика все силами контрактників. Керівництво каже всі учасники спеціально навчалися, а полігон готували майже три місяці. Спершу форсували водну перешкоду, потім взялися за визволення умовного містечка від терористів - відділення зв'язку та магазин відвоювали без проблем. Шум вибухів, постріли і десант – всі елементи збройних сил співпрацюють на відмінно переконує керівництво. Окраса навчань бойові вертольоти.

Такі навчання не лише для військових операцій. Цей понтонний міст будували при повені в Закарпатті, як і плаваючий транспортер. Про витрачені кошти військові не шкодують. Більше того, нарікають, на збройні сили України треба витрачати значно більше гривневих папірців.

На війні, як на війні. Щоправда у цій умовній, перемогли "наші". Жодних втрат обидві сторони сутички не зазнали. Найближчого четверга воюватимуть знову, вже заключний етап навчань. За ним спостерігатиме особисто Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України - Президент Віктор Ющенко.