Полотна та ідеї художника Дмитра Стецька заполонила Рівненський краєзнавчий музей. Місцеві знавці живопису зійшлися на тому, що така виставка значуща для Рівного. Відомим та завжди бажаним майстра зробила самобутня манера.

Свої роботи Дмитро Стецько називає кольоровою поезією. Бо їх зміст набагато глибший та масштабніший і виходить за межі та рами. Каже, творити його надихає історія, тому й на роботах у майстра відображені різні епохи. Тут і фігурки тварин, якими прикрашали стіни печер первісні люди і Мадонна великого Рафаеля, щоправда з-під пензля українського майстра - це заможна поміщиця. Переймається художник і долею України: написав цілу серію робіт. Але зізнається, схиляє голову лише перед сакральним, хоча церкви не розписує.

Поруч художника завжди дружина. Вона мистецтвознавець, організовує виставки. Пані Віра найбільший шанувальник та критик чоловіка-художника. Рівне нські художники побачили у експозиції революційні віяння. Стецька порівнюють із Малевичем. Імена художників набирають ваги, а їх творчий доробок стає безцінним - посмертно. Щоправда сучасним молодим художникам пощастило більше, адже перейняти досвід Дмитра Стецька, можуть вже зараз.