Села Нова Любомирка, Стара Любомирка, Олександрія та урочище Пухова поблизу Рівного також потерпають від диму. Про це на гарячу лінію телеканалу "Рівне 1" повідомила жителька Нової Любомирки Оксана Гаврилюк. У чому справа? Знають журналісти Rivne1.tv.

Жінка розповідає, що село в диму вже декілька тижнів. Діти не можуть одужати з 1 вересня, весь час кашляють. "Смогу стільки, що діти не бачать одне одного на ігрових майданчиках", - пояснює пані Оксана.

Така ситуація у селах вже другий рік поспіль. Жителі звертались до Державної екологічної інспекції в Рівне нській області. Минулого року,каже, служба не зреагувала. А цього: "Кажуть, що відповідь на запит потрібно чекати місяць. Бо його відправляють до Києва", - розповідає Оксана Гаврилюк.

У Державній екологічній інспекції області кажуть, що скарга жінки зареєстрована не була. Ми запитуємо, то чому ж, все таки, Рівне і ближні села в смогу? "Ми ще точно не знаємо. Але більш за все це горять торфяники поблизу Рівного. І коли вітер в нашу сторону віє, то місто в диму", - пояснили у приймальні екологічної інспекції.