Твої губи завжди в центрі уваги, і тому особливо важливо, щоб вони знаходилися в ідеальному стані.

Як правильно доглядати за ніжною шкірою губ?

Ти напевно знаєш, що шкіра губ, також, як і шкіра навколо очей, дуже тонка і чутлива. Пориви вітру, спека, або холод – все це може призвести до сухості, лущення і подразнення. Якщо тобі довелося зіткнутися з цією неприємністю, варто покласти в сумочку стік живильного бальзаму, який поверне твоїм губам колишню красу.

Бальзам для губ повинен складатися з таких компонентів, як бджолиний віск, ланолін, масло ши, жожоба, какао, екстрактів виноградної кісточки, авокадо і мигдалю. Ці речовини чудово захищають, відновлюють і оберігають красу шкіри. Якщо у тебе є алергія на продукти бджільництва, вибирай засіб по догляду за губами, що не містить бджолиний віск, або екстракти маточного молочка.

Наноси бальзам для губ регулярно – в офісі, вдома, перед виходом на вулицю і перед нанесенням губної помади. Це дозволить тобі захистити шкіру від агресивного впливу середовища і зберегти красу і здоров’я губ. Пам’ятай, що губна помада та блиск можуть спричинити негативний вплив на шкіру губ, адже засоби декоративної косметики містять багато хімічних сполук, які проникають через тонкий шар епідермісу і шкодять красі губ.

Поради:

- забудь про звичку облизувати губи – від цього ніжна шкіра миттєво пересихає;

- постарайся пити більше води – це допоможе уникнути зневоднення, в тому числі і клітин шкіри губ;

- сухе повітря в приміщенні сушить шкіру губ. Якщо у тебе є можливість, постав зволожувач повітря і регулярно наноси на губи відновлюючі засоби;

Скраб потрібен не тільки шкірі обличчя, але і шкірі губ. Його потрібно використовувати для масажу губ 2-3 рази на тиждень. При цьому скраби повинні бути з дрібними частинками і ніжною текстурою.

Якщо шкіра губ дуже суха і потріскана, тобі необхідно SOS-засіб, – змасти губи риб’ячим жиром, він містить Омега- 3 жирні кислоти, які швидко загоюють і відновлюють пошкоджену шкіру.

Дотримуйтесь цих простих правил і тоді ваші губи будуть в ідеальному стані !

Джерело: Коліжанка.